چگونه عزت نفس خود را بالا ببریم؟

این مقاله رو برای دوستاتون بفرستید:

واتس‌اپ
تلگرام
توییتر
ایمیل
راه های افزایش عزت نفس|چگونه عزت نفس خود را بالا ببریم؟ 15+ مورد

اگر درک درستی از چیستی و مفهوم عزت نفس داشته باشید، قطعا برایتان سوال می شود که «راه های افزایش عزت نفس چه هستند؟» و یا به این فکر کرده باشید که « چگونه عزت نفس خود را بالا ببریم؟ »

مطمئناً عزت نفس شما یا اینکه چگونه خود را درک می‌کنید، همیشه در حال تغییر است. در زندگی لحظاتی وجود خواهد داشت که عزت‌ نفس شما به خاطر موقعیت‌ها و شرایط گوناگون نوسان دارد. اما قطعا می توانید راهکارهایی را به کار بگیرید که موجب تقویت عزت نفس‌ شما شده و از بروز عزت نفس پایین جلوگیری کند. توصیه می کنیم حتما این مقاله از آکادمی زندگی را به دقت و تا انتها بخوانید.

مختصری درباره عزت نفس و اهمیت آن

همانطور که در مقاله «تعریف عزت نفس چیست؟» گفتیم، عزت نفس یعنی احساس عمیق ارزشمند بودن خود، بدون توجه به کارآمدی، توانایی، مهارت ها و دستاوردهایی که داریم.

ممکن است احساس ارزشمندی که یک پاکبان یا فروشنده سوپرمارکت دارد را یک پزشک فوق تخصص نداشته باشد! بنابراین فرقی نمی کند در چه موقعیتی هستید، کسی که احساس ارزشمندی بالایی دارد، آرامش نابی را تجربه می‌کند که اساس آن ربطی به دستاوردهای او ندارد!

در این مقاله قصد داریم نگاهی داشته باشیم به اینکه چگونه عزت نفس بالایی داشته باشیم . به کمک این راهکارها می توانید به آرامشی پایدار و عمیق در زندگی خود دست پیدا کنید. پس با ما همراه باشید و تا انتهای مقاله را بخوانید…

۴ روش برای تقویت عزت نفس (تمرین راه های  افزایش عزت نفس)

بیشتر از این مقدمه چینی نمی کنیم و سریع روش اصلی برای تقویت عزت نفس را برای شما شرح می دهیم. در بخش بعدی، راهکارهای جزئی بیشتری نیز برایتان خواهیم گفت، منتهی ابتدا این بخش را بخوانید:

۱. پذیرش خویشتن

پذیرش خویشتن یعنی من همان گونه که هستم خودم را می‌پذیرم و از وجود خودم احساس شرم نمی کنم. من نسبت به شکل ظاهری و صورت خودم،روحیاتم،افکار و عقایدم احساس بدی ندارم و با خود در صلح هستم. بنابراین وقتی خودم می‌دانم که هستم دیگر با قضاوت افراد دیگر بالا پایین نمی شوم .

  • تمرین تقویت عزت نفس ۱: حتما یک فهرست از ویژگی های دوست داشتنی و دوست نداشتنی خود را یادداشت کنید .

ویژگی های که دوستشان نداریم می تواند عادت های نامناسب ما باشد . به این دلیل می گویم که آنها را بنویسید، که انسانی که آگاهانه زندگی می کند از خوب و بد خود کاملا آگاه است و اولین موضوع این است که با خود در جنگ نباشیم و اساساً با خود احساس ارزشمندی را یدک بکشیم و بپذیریم که ما هر آنچه هستیم خوب است اما نیاز به رشد داریم.

۲. کاهش انتظار از دیگران

اگر من هنگام سخنرانی انتظار تایید مخاطب را داشته باشم با کوچک‌ترین انتقاد از سمت مخاطب بهم می‌ریزم و تمرکزم خراب می‌شود. در مثال دیگری خانم ۶۰ ساله ای را در نظر بگیرید که از عروس خود انتظار شستن ظرفها در مهمانی را دارد و در تمام طول مهمانی تمرکز او این موضوع است و در صورت برآورده نشدن انتظار او از سمت عروس می تواند به راحتی شب او یا شاید هفته او را به هم بریزد .

نکته: به میزانی که از دیگران انتظار داریم از برآورده نشدن این انتظار رنج می‌بریم.

  • تمرین تقویت عزت نفس ۲ : از شما می خواهم همین الان روی یک کاغذ بنویسید از چه کسانی در یک ماه اخیر رنجیده اید؟

به شما قول می دهم شما از آن افراد بیشترین انتظار را داشته اید و اگر می‌خواهید کاملا به راه های افزایش عزت نفس مسلط باشید و عزت نفس خودتان را به مقدار زیادی تقویت کنید، انتظار خود را از دیگران به صفر برسانید انسان مستقل و مسئول انسان زیباتری است.

۳. هدف بنویسید و اقدامک انجام دهید.

ما انسان تنبل نداریم بلکه انسان بی هدف داریم. وقتی به زندگی انسان ها نگاه می کنیم متوجه می شویم که چقدر بیهوده زمان را از دست می دهیم. از خواب زیاد تا بیداری، با گوشی چرخیدن در شبکه‌های اجتماعی، زمان های زیادی هستند که می توانیم برای آنها برنامه داشته باشیم.

به این معنی که اکثر افراد چون هدف خاصی ندارند که در طول روز برای آن تلاش کنند در شب هنگام خواب احساس رضایت ندارند و این بسیار زیاد بر احساس ارزشمندی و عزت‌نفس افراد تأثیر می‌گذارد

  • تمرین تقویت عزت نفس ۳:  یک قلم و کاغذ بردارید همین الان سه هدف دو ساله در زندگی یا یادداشت کنید و بعد آن را به ماه ها و بعد به هفته خورد کنی در نهایت به این بررسی که امروز برای رسیدن به آن هدف دو ساله چه باید انجام دهیم مطمئن باشید حتی با همین کار احساس ارزشمندی شما بالاتر خواهد رفت.

نکته : حس رضایت شما در شب هنگام خواب به میزان موثر بودن شما در طول روز بستگی دارد.

۴. با جسارت «نه» بگویید.

بیشتر انسان ها دوست دارند دوست داشته شوند این چیز بدی نیست. قسمت بد داستان اینجاست که اکثر انسان ها به دوست داشتن دیگران وابسته شده اند. مثل تکیه دادن به فرد دیگری که اگر او تایید را بردارد ما با سر به زمین خواهیم خورد.

باید آنقدر خودمان را دوست بداریم که وقتی دیگری تایید خود را از ما برداشت تنومند و با تکه به خود استوار باشیم. وقتی من محتاج توجه دیگری باشم بنابراین اگر از من درخواست داشته باشد نمی‌توانم نه بگویم. چرا؟ چون میترسم او دیگر مرا دوست نداشته باشد و تایید یا همان تنه خود را از من دریغ کند.

نکته:  توانایی نه گفتن را ندارید یا دارید مقاومت می کنید، معمولاً به دلیل ترس از دست دادن است.

افرادی که آنها را کم رو می خوانند کسانی هستند که هنگام نه گفتن این جمله را با خود مرور می کند : اگر از دستم ناراحت شد چی؟ در پاسخ به این عزیزان می‌گویم اگر فقط به خاطر درخواست یا سود خود با تو دوست ماند چی؟؟

اگر به درخواست او نه بگویید و او برود پس فقط به خاطر سود خود با تو بوده نه وجود خودت.

  • تمرین تقویت عزت نفس ۴: لطفاً در یک برگه اسم کسانی که نمی توانید به آنها نه بگویید را بنویسید حال بنویسید اگر نه بگویم چه میشود؟

خودتان قضاوت کنید حفظ ارزش های درونی تان خیلی ارزشمندتر از گرفتن تایید از فردی است که به خاطر هر چیزی غیر از خود شما با شما دوست بوده.

راستی اگر فرزند دارید، مقاله تقویت عزت نفس کودکان هم قطعا به شما کمک زیادی خواهد کرد.

۱۱ راهکار دیگر برای اینکه چگونه عزت نفس خود را بالا ببریم؟

۴ راهکاری که در بخش قبلی برایتان شرح دادیم، تقریبا راهکارهای اصلی تقویت عزت نفس بودند. اگرچه که شرح کامل راهکارها و عواملی که موجب بالا رفتن عزت نفس می شوند را در «دوره رایگان عزت نفس» در قالب فایل های صوتی برایتان گفته ایم، اما بگذارید اینجا در پاسخ به سوال «چگونه عزت نفس خود را بالا ببریم؟»، چند راهکار جزئی دیگر نیز برایتان ذکر کنیم:

۵. به یاد داشته باشید که همه اشتباه می‌کنند.

برای یادگیری و رشد باید اشتباه کنید، خودتان را سرزنش نکنید و شکست‌خورده ندانید!

۶. روی آنچه می‌توانید تغییر دهید تمرکز کنید.

به‌راحتی می‌توانید به همه چیزهایی که خارج از کنترل شما هستند دل ببندید، اما چیز زیادی به دست نمی‌آورید. در عوض، سعی کنید انرژی خود را بر شناسایی چیزهایی که در کنترل شما هستند متمرکز کنید و ببینید که در مورد آنها چه کاری می‌توانید انجام دهید. درباره اینکه چگونه می‌توانید چیزهایی را که خارج از کنترل شما هستند بپذیرید. (حتما پیشنهاد می کنم مقاله مثبت اندیشی در زندگی را مطالعه کنید!)

۷. کاری را انجام دهید که شما را خوشحال می‌کند.

اگر وقت خود را صرف انجام کارهایی نظیر: آشپزی، کتاب خواندن و غیره می‌کنید که منجر می‌شود از آنها لذت ببرید و می‌تواند شما را خوشحال می‌کنند، به شما توصیه می‌کنیم که برای این کارها وقت بگذارید.

۸. از چیزهای کوچک لذت ببرید.

اگر صبح، سر وقت بیدار شدید آن را در دفتر یادداشت خود ثبت کنید، زیرا شما برنده شده‌اید. فراموش نکنید که پیروزی‌های کوچک راهی عالی برای ایجاد اعتماد به نفس و شروع احساس بهتر در مورد خودتان است.

۹. با دیگران همدلی کنید.

مفید بودن و توجه به دیگران مطمئناً روحیه آنها را تقویت می‌کند، اما همچنین باعث می‌شود شما هم احساس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید.

۱۰. اطراف خود را با آدم‌های مثبت پُر کنید.

افرادی را پیدا کنید که به شما احساس خوبی نسبت به خودتان می‌دهند و از کسانی که تمایل به تحریک افکار منفی در شما دارند دوری کنید.

۱۱. مشکلات‌تان را حل کنید.

از مشکلات‌تان دوری نکنید با آنها روبرو شوید و راه‌های را برای ‌حل و کنار آمدن آنها شناسایی کنید. اگر از مشکلاتی که می‌توانید حل کنید، فرار کنید علاوه بر عزت نفس، اعتماد به نفس خود را تهدید کرده‌اید.

۱۲. به نظر خودتان در مورد خودتان تکیه کنید.

بازخورد دیگران را دریافت کنید، اما به نظرات آنها اعتماد نکنید. در تصمیم‌گیری و انتخاب‌ها یا در مورد اینکه چه احساسی نسبت به خود دارید و چه کاری برای شما مناسب است، به ارزش های خود وابسته باشید.

۱۳. موفقیت را تجربه کنید.

جستجو کنید و خود را در موقعیت‌هایی قرار دهید که احتمال موفقیت‌تان زیاد است. بهتر است به دنبال پروژه‌های باشید که توانایی شما در آن بیشتر است. هر کاری را که انجام می‌دهید، به خودتان اجازه دهید موفقیت و احساس خوب را تجربه کنید.

۱۴. موقعیت خود را بپذیرید.

واکنش‌ها، احساسا‌ت مثبت و منفی و ترس‌ها را از واقعیت وضعیت فعلی‌تان جدا کنید. به عنوان مثال، ممکن است در مورد یک پروژه احساس حماقت، اضطراب و ناامیدی کنید، اما اگر به آن فکر کنید، ممکن است هنوز توانایی و فرصتی برای انجام کاری در آن را داشته باشید.

۱۵. خود را از «بایدها» رها کنید.

زندگی خود را بر اساس آنچه برای شما ممکن است و آنچه برای شما مناسب است به جای آنچه که عرف است یا به جای آنکه دیگران فکر می‌کنند «باید» انجام دهید، پیش نبرید. در گام اول، آن «باید»ها را شناسایی کنید و نیازها، توانایی‌ها، علایق و اهداف شخصی خود را خلاف این «باید»ها بچینید. شما باید اقداماتی را انجام دهید که برای تحقق پتانسیل شما طراحی شده‌اند.

سخن پایانی

همیشه به یاد داشته باشید که می توانید زندگی خود را با طرز فکر و احساس خود تغییر دهید و پایین بودن یا بالا بودن عزت نفس نیز مستثنی نیست.

اگر افکار شما پاک باشد، زندگی شما نیز پاک خواهد بود. شما باید به خود ایمان داشته باشید و بینش خود را با افرادی که به آنها اعتماد دارید و دوست دارید با آنها معاشرت کنید به اشتراک بگذارید. و اگر تمام این پیشنهادات را دنبال کنید، مطمئناً نتایج عالی خواهید یافت. به علاوه اگر نظر و دیدگاهی در مورد این مقاله دارید، با نظر دادن در کادر زیر به ما اطلاع دهید. دوست داریم بیشتر از شما بشنویم و نظرات ارزشمند شما را در آکادمی زندگی که مرکز تخصصی عزت نفس است، به‌اشتراک بگذاریم. اگر مایل به یادگیری بیشتر در مورد عزت نفس هستید به صفحه آموزش عزت نفس آکادمی زندگی مراجعه کنید.

تقویت احساس ارزشمندی

دوره آموزشی پیشنهادی ما

این دوره مخصوص کسانی است که از دید دیگران خوب و ارزشمند به نظر می رسند اما در تنهایی خود را ارزشمند نمی دانند. بیایید ۷ساعت با ما همراه شوید تا احساس ناکافی بودن را برای ادامه زندگی با احساس ارزشمندی عوض کنیم.

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. من نه گفتن رو بلد نیستم ، همیشه با خودم فکر میکنم نکنه ناراحت بشه یعنی وابسته هستم ولی مطمئنم که میتونم با خوندن این مطالب جالب احساس خود ارزشمندی کنم کما اینکه این روزها نسبتا از خودم راضی هستم . خدارو شکر

    1. سلام خانم حقی! پیشنهاد جالبی هست.
      حتما با تیم تولید محتوا مطرحش می کنیم و به دستور کارمون اضافه اش می کنیم! 🙂

  2. سلام عالی بود من خیلی وقت بودکه میخواستم دوست داشتنها ونداشتنهای خودم بنویسم ولی امروز فردا میکردم با خوندن مطالب شما کامل نوشتم ویکسری نتیجه های خوب گرفتم که هدفهامشخص کنم خیلی ممنون به زودی در دوره شما شرکت خواهم کرد